Hooggevoelig/HSP

Ervaar je emoties sterker en genuanceerder? Hoor, zie, voel, ruik, proef je intenser dan een gemiddeld mens? Er kan sprake zijn van hooggevoeligheid. Hooggevoelige mensen hebben een gevoeliger zenuwstelsel dan gemiddeld, waardoor het risico bestaat sneller overprikkeld te raken.

Als je hooggevoelig bent dan komen er meer prikkels binnen en er worden er minder weggefilterd. Het verwerken ervan kost ook meer tijd en energie dan bij de gemiddelde mens. Als alle prikkels, emoties en het verwerken te veel wordt, dan raakt het zenuwstelsel overbelast en volgt overprikkeling. Je kunt dan niet meer goed functioneren.

Mogelijkheden
De werking van het zenuwstelsel kan je niet veranderen, het is een aangeboren gevoeligheid, een persoonlijkheidskenmerk. Je kunt er wel beter mee leren omgaan, waardoor je de positieve kanten ten volle kunt benutten en de lastige kanten zoveel mogelijk kunt ondervangen. Graag ga ik als gediplomeerd hooggevoeligheidscoach samen met je aan de slag om overprikkeling en stress te verminderen, zelfkennis en zelfbewustzijn te ontwikkelen én je unieke kwaliteiten uit te bouwen.

Tarief
Een kennismakingsgesprek is gratis. Verdere afspraken zijn € 90,00 per uur.

Contact
Voor informatie, vragen of voor een kosteloos en vrijblijvend gesprek om kennis te maken kun je het contactformulier invullen, bellen of mailen. Mobiel: 06 10677592 / mail: ivdwesteringh@gmail.com