Vertrouwenspersoon

Ongewenst gedrag en misstanden kunnen grote schade brengen aan de medewerkers en aan de organisatie. Door het aanstellen van een Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen en Integriteit kunnen escalaties vaker voorkomen worden.  

Een bedrijf is volgens de Arbowet verplicht om medewerkers te beschermen tegen psychosociale belasting. Het aanstellen van een (extern) vertrouwenspersoon kan een belangrijk onderdeel zijn van het beleid hieromtrent. 

Een Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen is er voor medewerkers die meldingen of klachten hebben over ongewenst gedrag zoals agressie en geweld, seksuele intimidatie/ongewenste intimiteiten, pesten, discriminatie. Een Vertrouwenspersoon Integriteit is er voor medewerkers die een vermoeden hebben van onregelmatigheden, integriteitsincidenten of misstanden binnen de organisatie. 

Mogelijkheden
Als Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen en Integriteit werk ik zelfstandig en onafhankelijk. Met een diversiteit aan taken zoals het opvangen, meedenken, begeleiden, eventueel doorverwijzen, signaleren, adviseren, sparren en voorlichten.
Bij de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV) ben ik geregistreerd als gecertificeerd vertrouwenspersoon.

Tarieven
Inzet op aanvraag: uurtarief € 110,- excl. 21% btw.
Jaarabonnement tot 200 medewerkers: € 995,- excl. 21% btw met als diensten:
> telefonische bereikbaarheid voor melders
> maximaal 5 gesprekken per jaar met melders op een geschikte lokatie
> jaarlijks een voorlichting aan medewerkers
> jaarlijks een keer aanwezig bij overleg Directie/MT/OR
Jaarabonnement vanaf 200 medewerkers: tarieven in overleg.

Contact
Voor informatie, vragen of voor een kosteloos en vrijblijvend gesprek om kennis te maken kun je het contactformulier invullen, bellen of mailen. Mobiel: 06 10677592 / mail: ivdwesteringh@gmail.com