Ademhaling

Meestal ben je je niet bewust van de manier waarop je ademhaalt. Ook weten de meesten niet dat een disfunctionele ademhaling (b.v. hyperventilatie) allerlei nare klachten kan geven.

Een goede ademhaling is van veel grotere invloed op het welbevinden dan de meeste mensen denken. Ademen doe je eigenlijk de meeste tijd onbewust. Daarom heb je het vaak ook niet in de gaten dat je ademhaling misschien sneller, dieper, of oppervlakkiger is. Als je gespannen bent dan ga je vanzelf korter en minder diep ademen. Bij een chronisch verkeerde ademhaling ontstaat er een disbalans in het bloed tussen het zuurstof- en koolzuurgehalte wat kan leiden tot een scala van (vaak ongrijpbare) klachten.

Mogelijkheden
Een juiste ademhaling is belangrijk voor lichaam en geest. Een meer regelmatige ademhaling heeft ook een positieve invloed op je hartritmepatroon wat weer zorgt voor een positieve afstemming van signalen tussen hersenen, hart, zenuwstelsel en hormoonsysteem. Deze samenhang wordt ook wel coherentie genoemd. 
Als ademhalingscoach leer ik je ademhalingsoefeningen die bijdragen om de balans in het bloed tussen zuurstof- en koolstofdioxide weer te herstellen. Deze ademhalingsoefeningen zorgen ook voor een toename van de coherentie.

Tarief
Een kennismakingsgesprek is gratis. Verdere afspraken zijn € 80,- per uur.

Contact
Voor informatie, vragen of voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek kun je het contactformulier invullen, mailen of bellen.